BALIKESİR VALİLİĞİNDE TARİH YAŞATILIYOR”

BALIKESİR VALİLİĞİNDE  TARİH YAŞATILIYOR”

Devlet Sanatçısı Tankut Öktem'in kızı Pınar Öktem Doğan Çağdaş tarihi eserlere imza attı







Balıkesir Valilik Binası girişinde merhum Devlet Sanatçısı Tankut Öktem'in kızı Pınar Öktem Doğan tarafından yeni çağdaş tarihi eserlere imza attı.

Balıkesir Valilik Binası girişinde merhum Devlet Sanatçısı Heykeltıraş Prof. Dr. Tankut Öktem'in kızı Mimar - Heykeltıraş Pınar Öktem Doğan'a ait Tankut Öktem Atölyesi tarafından Gümüş Eskitme Rölyef  ile yeni çağdaş tarihi eserlere imza attı.

Balıkesir Valisi Yılmaz Aslan'ın Batman'a tayini nedeniyle söz verip Tankut Öktem Atölyesi” ekibi olarak geceli gündüzlü çalışarak, Atatürk'ün Zağanos Camiindeki nutkunu, milli şairimiz Mehmet Akif'in sözlerini içeren Gümüş Eskitme Rölyef olan 20 metrelik bir eser olarak gerçekleştirdi.

Balıkesir Valilik giriş holünde Karesi Beyliğinin kuruluşundan itibaren, Balıkesir'in önemli simgeleri olan Kuvayı Milliye Kahramanları ile Atatürk'ün Zağanos Camiindeki nutkunu, milli şairimiz Mehmet Akif'in sözlerini içeren Gümüş Eskitme Rölyef olarak eser görücüye çıktı.

Bu tarihi eserleri Batman'a gitmeden Balıkesir'e kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını ve Bayramlaşma törenini bu rölyeflerin önünde yaparak Balıkesir'e hizmet eden atalarımızın ruhlarını yeniden yâd etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Balıkesir Valisi Yılmaz Aslan, Bu güzel eseri Balıkesir'e kazandıran Mimar - Heykeltraş Pınar Öktem'e teşekkür etti.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli